РІЗНОМАНІТНІСТЬ ТВАРИННОГО СВІТУ. ОХОРОНА ТВАРИН

Так звучала тема відкритого заняття гуртка «Юні екологи» Семенівського Будинку творчості дітей та юнацтва, яке провела керівник гуртків еколого-натуралістичного напрямку закладу Любов Василівна Михайленко.

Метою заняття передбачено: закріпити та розширити знання учнів про тварин, виховувати екологічну культуру та дбайливе ставлення до тварин, розвивати увагу , мислення , спостережливість, творчі здібності.

В ході заняття педагог використовувала, як традиційні так і нетрадиційні - інтерактивні технології.

/Files/images/ekologi/SAM_7677.JPG /Files/images/ekologi/SAM_7675.JPG

При проведенні вправи «Навчаючи - вчуся» гуртківці знайомили присутніх заняття з інформаційним повідомленням про тваринний світ, про причини зникнення деяких тварин.

/Files/images/ekologi/SAM_7680.JPG

Також були використані інтерактивні вправи: «Мозковий штурм», «Незакінчені речення», «Здивуй мене» та навчальні екологічні ігри: «Математичні екологічні задачі», «Подяка», бліц-турнір «Тварини». В ході навчальної екологічної гри «Вгадай тварину за домівкою» учні мислили над логічними екологічними ситуаціями.

/Files/images/ekologi/SAM_7686.JPG /Files/images/ekologi/SAM_7689.JPG

/Files/images/ekologi/SAM_7688.JPG /Files/images/ekologi/SAM_7691.JPG

Любов Василівна розповіла дітям багато цікавинок про значення тварин в житті людини, про необхідність охорони тварин, важливу роль Червоної книги. Було показано ілюстрації тварин, занесених до Червоної книги, зниклих та зникаючих тварин.

/Files/images/ekologi/SAM_7683.JPG /Files/images/ekologi/SAM_7685.JPG

В заключній частині заняття була використана вправа «Мікрофон» на тему: «Чим мені сподобалось заняття?», а вихованка гуртка Анжеліка Чирва зачитала вірш-звернення про охорону тварин. Керівник гуртка зробила висновок про значення та охорону тваринного світу.

/Files/images/ekologi/SAM_7692.JPG

Колеги Любов Василівни оцінили проведене заняття, як творче, ефективне, актуальне і виховуюче.

/Files/images/ekologi/SAM_7697.JPG /Files/images/ekologi/SAM_7705.JPG

/Files/images/ekologi/SAM_7706.JPG /Files/images/ekologi/SAM_7694.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 565

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.