ДЕНЬ ВИШИВАНКИ СВЯТКУЄ УКРАЇНА ТА СВІТ

Кожен третій четвер травня місяця відзначається свято патріотизму і любові – День вишиванки. Цей день має глибокий духовний зміст, відображає усю багатогранність і творчість українського народу. Адже саме в орнаментах української вишиванки можна передати те, чого не завжди скажеш словами. Споконвіку українці відображали орнаментами вишиванок найважливіші цінності в житті українця – любов, життя, силу, здоров'я і невичерпну свободу.

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини

17 травня дрес-кодом дня була вишиванка і тому на гурток «Мистецтво нашого краю» (керівник Селюкова О.В.) дівчата прийшли у різнобарвних вишиванках.

На гуртку вихованці дізналися про історію української вишивки, про значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка. Після бесіди дівчата застосовували свої знання на практиці і власноруч виготовили вишиванки. А також створили світлини на згадку.


Галерея "ДЕНЬ ВИШИВАНКИ СВЯТКУЄ УКРАЇНА ТА СВІТ"

Кiлькiсть переглядiв: 275

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.